Så där ja!


Nu har det börjat kika fram lite frukt på Moruga Scorpion i hydron. Blommor överallt så hoppas på en fin skörd

Nu du.....

Nu blommar det för fullt i chilirummet, detta är en blomma från en Capsicum Baccatum som heter Inca Red Drop.

Lite lik en snopp.

Detta är Lucifers Dream och ska vara den gula motsvarigheten till Peter pepper (penis peppar). Frukterna ska likna penisar när dom vuxit klart. Så här ser den lille ut nu i alla fall.

LCHF Bröd med chili!

 
Jag höftar lite men här är väl typ receptet:
Sätt ugnen på 200 grader.
Krossa en halv dl solrosfrön, en halv dl valnötskärnor, och en halv dl pumpakärnor. Jag kör med min elektriska kryddkvarn men mortel går fint. Vispa 3st ägg tills det blir lite tjockt. Tillsätt sedan det du
krossade precis och lägg till en tsk bakpulver och lite salt. Tillsätt en dl lätt-cremefraiche, en halv dl fiberhusk, en dl mandelmjöl och såklart en massa hackad chili och ev lite vitlök. 

Blanda ihop allting. Låt det svälla någon minut. Och dela ut 6st på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dom till rätt så tunna runda plattor.Jag la på lite sesamfrön på toppen. Sedan in i ugnen tills dom får fin färg. 

Kan tillägga att detta går mycket fort att slänga ihop och man kan göra större satser om man vill.

Börjar bli större nu.

Frukerna på Big Jim i hydron växer för varje dag som går. Så här ser den största ut nu.
 

Äntligen har den repat sig.

Min stackars Habanero Fatalii bröts ju i småbitar av en smäll med skötväskan, nu är den dock tillbaka med nya skott och vackrare än någonsin.
 

Den första av dom nya i hydron.

White Bhut Jolokia blir den första av de nya småttingarna att prova på hydrom. Näringen är sänkt till den behaglig nivå genom hela systemet. De stora plantorna kommer förmodligen att tycka det är snålt med näring men dom får vänta tills småttingarna klarar av det.
 

Hydrosystemet utbyggt!!!

Nu har jag äntligen byggt ut min RDWC för 6st plantor till. Så totalt 4 jävligt stora eller 12 normala får plats nu. Här är lite bilder.
 
 

Riktigt smakrik chiliolja.

Idag gjorde jag en mycket god chiliolja med ca 30st Thai-chili, vitlök, limeskal från 1st lime, salt, peppar, koriander, muskot, olivolja och solrosolja. Riktigt gott med limesmaken. Detta måste ni prova. Passar givetvis till ALLT!7pot Giant.

Dessa 7pot Giant skördades igår. Och självklart var jag tvungen att äta en av dom. Mycket mycket stark chili detta. Smaken var utsökt, innan hettan tog över. :-)

Första fröna som gror.

Förvånansvärt snabbt har denna White Bhut Jolokia kikat upp från sin rockwool kub. Detta var den första av alla nya sorter som gror. Gött! Snart dags att bygga ut hydron för 6st plantor till. Allt är redan förberett bara montaget kvar.


Massor av frukter!

I hydron blommar Big Jim för fullt. massor av små frukter börjar växa fram. För varje dag ser man stor skillnad på storlek, växer supersnabbt! Här är en av dom.


Utsökt middag.

Idag lagade jag färsbiffar och pressade i 7pot GIANT. Hade även i aioli. Till det serverades trattkantarellsås, sallad och potatis.


Dagens skörd!

Detta skördade jag precis. Thai-chili, Pumpkin Pepper och 7pot GIANT (inte särskilt GIANT direkt....). En del åkte in i frysen och en del sparar jag färska för att mumsa på. :-)


Grattis lillebror.

Detta var en av presenterna min bror fick på sin 20:års dag. Het chilisås med en salig blandning starka chili, bla annat Moruga Scorpion. Grattis plutten!Förvånansvärt god.

Mina förhoppningar på smaken hos Pumpkin Pepper var inte särskilt höga. Men jag måste säga att den faktiskt var god denna thailändska chili. Trots att det hör till prydnadschili. Lite annorlunda smak mot andra Thai-chili sorter. Mer smak framför allt.


RSS 2.0