Chiliolja i ny förpackning.

Min sambo fick nog av min gamla sletna Önos burk med chiliolja, så jag fick denna fina i julklapp.

Snart är det dags även för denna lilla parveln.

Till och med den minsta av dom har börjat få lite knoppar, ska bli spännande och se hur frukterna klär min Blue Christmas.


Visst är den fin!

Nu är den bra ståtlig min röda habanero. Frukter ploppar upp både här och där.

Nu ser den ut att börja hämta sig.

Min Moruga Scorpion ser lite tilltufsad ut men det verkar som att den har hämtat sig lite. Som alla ni tusentals trogna blogg läsare vet så var den lite gul och hade lite svarta prickar på bladen. Jag trodde stunden var kommen och i desperation sådde jag ett frö till, det verkar som att världens starkaste chili är lite svårflörtad för den har inte kikat fram ur jorden ännu. Så här ser den första ut nu iaf.Börjar bli lite spretig kanske?

Thaichilin växer så det knakar och blommorna ploppar upp lite här och där, men jag tyckte den började bli lite spretig. Jag gick loss med min sylvassa sax ännu en gång. Här är lite före och efter bilder, man vill ju så klart att den ska bli tät och fin.

Före:
Efter:


Ja kanske inte var någon jätteklippning för det tog emot lite att klippa av grenar med blommor men tror det kommer göra gott, här är de förorade lemmarna i en hög, likt en massgrav.Hård uppväxt, härdad?

Min "Trinidad Moruga Scorpion" har haft en tuff uppväxt so far. Med gula prickar och andra nederlag, men den fortssätter att växa och jag hoppas den blir en fullvuxen och fin planta som sina grannar. Fortfarande lite orolig för korspollinering eftersom dom står i samma rum. Några tips för att motverka detta?

Still going strong!

Min gamla Bettan gör sig redo att på nytt ta över och producera i överflöd. Redan nu kan man skymta blommknoppar överallt och bladen breder ut sig mer och mer. Thaichilin har påbörjat sin fjärde blommning, denna gången med rekord i sikte. Spänningen är olidlig! haha..... ja kanske tar i lite ibland.

Även lilla apan börjar ta sig.

Min "Monkey Face" börjar bli stor den med och kollar man riktigt noga så är det blommor på g även på denna lilla rackare. Undrar på hur stort allvar man bör ta korspollinering när flera olika arter är i samma rum?
 
 
 
 
 
 

Helt otroligt!!!!

Nu har jag inte skrivit på ett tag för jag pysslar inte bara med chilis dagarna i ända, men SHIT va blommor min röda habanero har! Den trivs som fisken i vattnet och det går inte att räkna alla blommor. Satte igång med lite penselpollinering för att inte bli av med så många. Hoppas alla blir frukter så klart.

RSS 2.0