Skördad och avsmakad.

Ja äntligen fick man skörda 4st moruga pods. Luktade fantastiskt när man skar upp den. Lite Habanero lukt/smak. Var väldigt försiktig då jag inte hade handskar när jag rensade dom på frön. Men trots det brinner ansiktet som fan. ANVÄND HANDSKAR! Mycket stark chili. Trinidad Moruga Scorpion.
Fina när dom ändrar färg!

När Trinidad Moruga Scorpion ändrar färg är det så fint att inte ett öga är torrt.


Success!

Så här fina har rötterna blivit på min Big Jim på mycket kort tid. Hydro odlingen fungerar utmärkt!
 

Äntligen mogen!

Nu är äntligen världens starkaste chili mogen och klar att ätas! Visst är den fin?
 

Big Jim

Fick lite "Big Jim" frön av min kära svärmor. Och den blir en av de första som får prova på hydro systemet. Trinidad Moruga Scopion, Lucifers dream och Monkey Face sitter också i hydro bubblaren.
 

Johan Testar - Golden Nugget

 

Hongkong levererar.

Detta är en av de nya lamporna från fabirken i Kina, som skall testas av Chilleo.se.
Denna på bilden är en 21w LED lampa med ljusspektrumet: 2:7 blått , 5:7 rött. Nu testas den på småttingarna. Har även en lite mindre variant på 12w som är lite snyggare faktiskt men inte lika stark.
 

RDWC bubblaren är färdig!

Så här blev resultatet av mitt hemmabygge. Under Current Deep Water Culture kallas detta system. Ska bli spännande att prova det på några plantor. Ska bara välja ut några fina småttingar.
 

Hydro odlings projektet.

Tänkte att jag skulle ta chili odling ett steg längre. Min tanke är att bygga en RDWC (Recirculating Deep Water Culture) bubblare för två plantor till att börja med. För er som inte vet vad det är så är det en form av hydro odling, alltså ingen jord utan endast näringslösning som cirkulerar igenom ett gäng behållare som plantorna sitter i, och via en underström åker vattnet runt i alla behållarna.

Rötterna ligger alltså bara i lösningen och syresätts via syrestenar kopplade till en syrepump. Till detta behövs också en vattenpump för att driva under strömmen med näringslösning.

Detta kommer förhoppningsvis att göra chili plantorna till monster utan dess like. Snabbare tillväxt, bredare plantor och så klart en större skörd.

RSS 2.0