Mager habanero.

Haha nu ser den inte mycket ut min röda habanero. Men vänta ni bara. kommer bli så fin, nya skott har redan börjat komma.Skördefest!

Äntligen får man se lite resultat. 69st frukter skördade, samt 4st habaneros. Gud va söta dom är! Snart daggs att klippa ner thaicilin rejält, tar för stor plats.

Blue Christmas

Här är den, "Blue Christmas" har precis checkat in! Kul med lite annorlunda färg på plantan.Sakta men säkert växer den.

Min fina "Monkey Face" blir större för varje dag som går. Verkar som att växtrummet fungerar som det ska.


Så som man väntat.

Världens starkaste chili växer nu för fulla muggar i källaren. Trinidad Moruga Scorpion är ett faktum.Habaneron var stark.

Provade idag den röda habaneron jag odlade. God och väldigt het. Undra hur min Trinidad Moruga Scorpion kommer att smaka när den fått frukt. Om denna är stark så måste Moruga vara minst 4 gånger starkare! Oh Yeaaa!

Chili olja.

Riktigt god att ha på allt! Thai chili, röd habanero och vitlök, blandat med olivolja och rapsolja, Den får stå och gotta till sig lite i kylen så den blir stark och fin. Guld värt trots att det inte ser jätte gott ut. PASSAR PÅ ALLT!

Några som väntar

Här ser ni dom söta thai chilisarna som är på G. Finns fortfarande blommor kvar trots att den blommat länge som fan.

Äntligen röda!

Det var fan på tiden, nu börjar dom söta små thai chilisarna bli röda en efter en. mums filibaba va fint när dom är redo för att skördas.

Växtrummet i källaren.

Så här blev det, växtrummet i källaren, med en luftfuktighet utan dess like och en temp på 25 grader, med en fläkt för simulerad vind och timer för att "14/10" där 14 är ljus och 10 är mörker, ska fungera. Än så länge är det "Thai chili", "Röd Habanero", "Monkey Face", "Blue Christmas" och världens starkaste,"Trinidad Moruga Scorpion" som odlas här med 8 st 1300 lumen lågenergilampor, dvs 10400 lumen.

Monkey face.

Denna lilla krabaten är precis nykläckt och kallas "Monkey face". Än så länge är den inte mycket för världen men vänta ni bara......

Gröna thai på torkning.

Var tvungen att prova thai chilins gröna frukter och dom visade sig vara mycket mildare men ändå en skarp hetta. Gjorde lite chili olja av dessa blandat med röda frukter från tidigare skörd och vitlök. Mums!

Nu ligger resten här på tork.


Tack Olle!

Denna röda habanero plantan fick jag av Olle innan den fått frukt. Idag skördades första habaneron. Smakrik och söt i smaken till en början , innan hettan tog över... Jag lagade utsökta biffar fyllda med habanero thaichili och vitlök, klyftpotatis och brunsås. Utsökt!

Nu är den stor och fin.

Tredje blommningen och den har blivit rätt så maffig. Thai chilin är god och het, lagom till mat.

Produkten av första sticklingen!

Detta är en chili från frysen som kommer från min första planta, dess tredje blommning. En kollega hade med sig en stickling från en chili han köpt i Thailand. Första året fick jag 3 frukter men nu..... ett år senare så är jag inne på andra blommningen och nu väntas runt hundra frukter. Mitt chili intresse växte och nu har jag ett antal olika som odlas. Bland annat världens starkaste chili "Trinidad Moruga Scorpion" med över 2 000 000 på Scoville skalan.

RSS 2.0