Maxat!

Min trogna gamla Thai-chili levererar en massiv skörd trots de kalla nätterna utomhus.


En bild säger mer än tusen ord.

Som ni ser så växer det så det knakar i hydron. Super täta och redan fått blommor på min Big Jim. Men dessa kommer nypas av tills dom andra är redo för blomning. Att nypa bort dom första blommorna på en planta ökar dessutom skörden vid senare blomning.


Nyduschad.

Det kan vara bra att duscha av plantorna då och då för att förhindra ohyra mm. Detta är Trinidad 7pot GIANT.


Coola frukter!

Jamaican Bell har ju helt klart en av dom ballaste fruktformerna. Denna plantan band jag ner de första topparna mot stjälken med snören, för jag tyckte att den var för spretig. Detta är ett gammalt knep för att plantan ska skicka ut förgreningar/nya toppar. Nu är den tät och fin med dessa små frukter.
Jahopp här var det frukt.

Äntligen har en av mina fina Trinidad 7pot GIANT fått mogna frukter. Dom blev inte så stora som jag hade hoppats på men starka som fasen. Denna lilla goding ligger runt 1 000 000 scoville så är inget att leka med. ;-) Doftar ljuvligt när man skär i den.
 

En av sticklingarna i Hydron.

Detta är en av sticklingarna som varit i den underbara hydro bubblaren. Trinidad Moruga Scorpion. En väldig skilnad mot dom som inte varit det.
 

Moruga Scorpion sticklingarna tar sig.

Mina små sticklingar från Trinidad Moruga Scorpion har allihopa fått rötter.
Härligt att se frågan är vart jag ska få plats med dom.....
 

En sås att härska över dom alla.

Chilleo.se har skapat det ultimata receptet på en chilisås. En stark sådan. Med en blandning av Moruga Scorpion, Monkey Face, Habanero, Blue Christmas, Takanotsume och Golden Nugget samt andra kryddor. Mycket god och kryddar till vardagen för en sann chiliälskare.
 

Mycket har hänt.

Medans jag varit på semester har det hänt en massor på chili fronten hemma. Speciellt i hydro bubblaren.
RSS 2.0