Efterbliven eller bara långsam?

Tillväxten av min Blue Christmas har inte gått särskilt fort. Undrar om alla av denna typen växer så långsamt? Rötterna är inte heller dom i jämförelse med Moruga scorpion eller Monkey Face vilka båda två har väldigt tätta som fyllde upp hela krukan typ innan iomplanteringen. Men denna racckare hade inte mycket alls att komma med tyvärr. Hoppas den reder sig till slut.

Habanero och thai chili frön på tork.

Tog ut lite chili från frysen och rensade dom på frön innan bom blev till chili olja. Så nu ligger dom på tork, men frågan lyder: Går det att odla fd. frysta frön?

Blommor börjar dyka upp.

Den röda habaneron har fått massasöta knoppar överallt, kommer bli en rejäl skörd till slut.

Thai chilin kommer igång.

Små skott kikar fram lite överallt. denna gången blir den nog ännu finare.

Habaneron är galet fin.

Efter nedklippningen och omplanteringen har den fullkomligt flippat över och blivit hur fin som helst, blommor är på g. Det va inte länge sedan det bara var en stam. Så här ser den ut idag.


Liten update från småttingarna.

Trinidad Moruga Scorpion:
Blue Christmas:
Monkey Face:

It's alive!

Nu har det minsan börjat komma lite nya blad och skott på Habaneron. Det gjorde susen med en nedklippning och omplantering. Hoppas den blir tät och fin. :)

Trimmning och sista skörden.

56st frukter skördades innan jag gick loss med saxen och klippte ner thaichilin så bara några pinnar består. Men snart så blir det nog en fin buske utav den. Totalt ca: 160 frukter denna flush. Supernöjd!
Bara att invänta nästa blomning!

RSS 2.0