Äntligen blev den första guld.

Min Golden Nugget har levererat sin första mogna frukt! Här omges den av dagens skörd an Takanotsume. Smakade sött och medel stark. Jag kan tänka mig att denna kommer att användas till mycket här hemma. Fruktköttet var rätt så tjockt och helt klart en god chili.


Nu började den bli fin.

Czechoslovakian Black heter denna lilla fina planta. Med sina svarta, köttiga, konformade frukter gör den sig mycket vacker i vardagsrummet. Dom kommer att bli röda och fina när dom är mogna.


Johan testar: Takanotsume

Här är han igen våran tappra Johan. Testpilot på chilleo.se. Här provar han en japansk Takanotsume. Mycket bra beskrivning :-)
 
 
 

Johan testar: Blue Christmas

Johan är numera testpilot på chilleo.se, han kommer att lämna ett detaljerat umdöme om alla chilis som odlas här. Han är i en uppåtgående utvecklingskurva när det kommer till chili. Och kommer så småningom bli en expert. Och med tiden kommer han att vänja sig vid chilis starka hetta. Tack för din insats Johan.
 
 

Jamaican Bell

Det här är min Jamaican Bell som jag bundit ner topparna på, för att få flera nya toppar. Frukterna kommer bli rätt stora och mycket annorlunda form. Dom ser ut som en kyrk-klocka typ, därav namnet. Letade upp en bild så ni kan se hur den ser ut.
 

Lyckan är ett faktum!

Äntligen är den här..... första frukten på världens starkaste chili! Trinidad Moruga Scorpion! Än så länge är den inte mycket för världen men när den är fullmogen och stor så knockar den dom flesta med sina 2 000 000 scoville. Efter all möda man lagt ner och sjukdomar man botat så är denna dagen underbar. Känns ungefär som när min dotter tog sina första steg.
:-p


Ett litet urval redo att testas.

Tänkte att min försökskanin Johan skulle få prova lite olika chilifrukter och göra en utvärdering. Imorgon kommer jag lägga ut första filmen om allt går som jag tänkt. Där skall stackars Johan göra sitt bästa för att skilja de olika karaktärsdragen och beskriva smak, hetta och konsistens. Vi kommer börja lite försiktigt med Takanotsume och/eller Blue Christmas.Morugan börjar ta sig igen.

Min Trinidad Moruga Scorpion är tillbaka efter tidigare anfall av trips.... Trips är en liten djävul som suger cellgift ur växterna, pajar dom massvis och super smittsamt. Men nu verkar den vara frisk och större än någonsin.


Ser så tomt ut....

Börjar bli tomt nu när dom flesta blivit stora och flyttat upp till fönsterbrädorna eller balkongen. Så bra att 18 st nya småttingar är på g då. Snart blir det flytt med. Då blir det till att bygga ett nytt växtrum! Ska bli kul eftersom ljuskällorna kommer uppgraderas med ca 110 000 lumen! :)Massvis med frukter!

Golden Nugget, en liten söt planta som bara blir ca 45cm hög och producerar massor av svarta, små knubbiga frukter. Blir orange-röda vid mognad. Man blir ju bra sugen att skörda men man får ha tålamod antar jag till dom är mogna.
Nu blir det åka av.

Måste säga att den är himla vacker nu min Takanotsume! Takanotsume betyder "Hök klo" på japanska förmodligen på grund av dess utseende och att frukterna växer i kluster. Nu börjar dom bli röda och fina, heta som satan, rätt så lika thai-chilin i smak tycker jag.
 

Nytt tillskott till odlingen.

Czechoslovakian Black är en chili som jag fick när den var liten av pappas sambo Ann. Nu är den stor och fin och blommar i all sin prakt. Med vackra stora lila blommor ska det bli spännande att se hur frukten kommer se ut.
Gamla Bettan gör sig redo ännu en gång.

Jag klippte ner min gamla thai-chili och tog bort lite gamla rötter. Sedan planterade jag om den med ny fin jord. Och nu verkar det som den kommer bli väldigt fin snart, den som väntar får se.


Inte helt mogen dock.

Här har ni en god chili. Golden Nugget. Den är inte mogen ännu men ville ändå smaka på den. Inte jättestark men luktar och smakar rätt så fruktigt, en speciell smak men får vänta tills dom andra mognar helt för att kunna göra en riktig bedömning. Så här såg den ut i alla fall.
Första Japanen.

Första röda frukten på min Takanotsume. Liten met het. De andra frukerna är betydligt större kan jag tillägga.

Liten planta stora frukter?

Känns ju inte så troligt att denna lille plantan skulle producera jätte-frukter. Starka som satan. Men det återstår att se.


Trinidad 7pot GIANT

Liten och tät med stora tobaksliknande blad. Nu börjar det äntligen komma lite blommor.


RSS 2.0