Lite nya sorter sådda inför vintern.

Detta är vinterns nya chilisorter som jag sått i stenullskuber. Perfekt sedan när jag väl bestämt vilka som skall åka i hydron. Bara att stoppa i med kuben. Detta är sorterna denna vintern (förutom alla andra som redan växer):

Trinidad 7Pot Primo Orange, Capsicum chinense

Trinidad 7Pot Douglah, Capsicum chinense

Habanero White, Capsicum chinense

Habanero Mustard, Capsicum chinense

Fire, Capsicum chinense

White Bhut Jolokia, Capsicum chinense

Monster Naga, Capsicum chinense

Numex Suave Orange, Capsicum chinense

 
 
 

Vinterns set-up.

Så här ser set-up'en ut inför vintern, förutom bonsai plantorna. Så fort fröna i det lilla vita växthuset i mitten har grott så kommer jag att bygga ut hydron för 6st plantor till. Nu är äntligen min 1000w SON-T HPS igång och fungerar som en stor sol för alla plantorna med sina 130 000 lumen!
 
 

Liten update.

Så här ser det ut för plantorna i hydron nu. Dom är rätt så täta som ni ser. Börjar bli svårt att se vad dom sitter i. Näringen har mest gått över till blomnäringen nu. Jag använder en tvåkomponents näring speciellt utformad för hydro odling.

Äntligen mognar den.

Pumpkin Pepper är nog en av dom segaste chili plantorna men nu börjar den bli mogen till slut.


Stackars Fatalii

Oj.... jag råkade slå till min Habanero Fatalii så en av de största nya skotten bröts av. :-(

Så jag gjorde sticklingar av de nya skotten och får helt enkelt vänta på nya tyvärr. Det positiva är att nu har jag tre små nya plantor. Minst en av dom åker i hydron när jag byggt ut den. Här är före och efter bilder. :-(








Moruga busken.

Så har ser Trinidad Moruga Scorpion ut i hydro bubblaren. Detta är sticklingar från en annan planta som växer i jord. Nu blommar den. De andra sticklingarna planterades i jord och är endast 15cm höga, och inte i närheten av att blomma. Notera att sticklingarna togs samtidigt. Hydro odling är enastående helt enkelt.





Its alive!!!

Blue Christmas Bonsaien visar tecken på liv. Här ser man hur jag böjt ner grenarna med hjälp av ståltråd. För att det ska se ut som grenarna "hänger" som på riktiga träd.


Lucifers Dream

Denna lille snuskis ska tydligen likna en penis i frukten. Gul som mogen. Finns en liknande däremot vid namn Penis-pepper som är röd som mogen. Vi får väl se hur det blir med det men nu vill den blomma den med i hydron. Snart ska jag låta dom blomma fritt.
Lucifers Dream 
 

Nu vill Jim blomma.

Min Big Jim planta i hydron bara spottar ut blommknoppar. men än så länge bryter jag bort dom, Dels för att få en stötrre skörd senare men oxså för att jag vill vänta på dom andra plantorna med, så dom blommar samtidigt. Det är viktigt då den näringen jag använder är tvåkomponents näring. Och har därför en sort för växtstadiet och en för blomstadiet. Helt sjukt vad täta dom blir i hydron.
 
 

Pumpkin Pepper

Jag undrar om denna sega planta kommer få mogna frukter innan frosten. I värsta fall får den trängas i inomhusodlingen.


Äntligen mogen!

Det var i sista sekund som min "Red Demon" blev mogen innan det blev för kallt. Frukterna blev lite små men heta små rackare. R

Nytt tillskott, Fatalii!

Detta är en Habanero Fatalii som jag fick av en vän, klippte ner och nu visar den åter igen täcken på liv!H
 

Bonsai projekt.

Nu inför vintern så kan det vara kul att ta vara på några väl utvalda plantor. Eftersom vintern i Sverige är så mörk och jävlig så är det mycket passande att göra bonsai träd av dina favoriter. Som bonsai-träd kräver dom mycket mindre ljus och plats. Här är mina tre blivande Bonsai chilis. Blue Christmas, Monkey Face och Röd Habanero. Såhär gick det till för Blue Christmas:
 
Så nu ska jag bara snurra in grenarna med en hård ståltråd för att kunna böja ner dom. Det gör man för att det ska likna ett miniatyr träd med hängande grenar. Ni får se framöver.

Ny, ovärderlig pryl.

Äntligen fick jag min leverans från Hongkong! Detta är ett måste för alla hydro-odlare. En kontinuerlig mätare för PH/EC/Temp värden.

Det är mycket viktigt att ha rätt PH värde i vattnet i en hydro odling. Det ska vara lite surt. Någonstans mellan 5,5-6,5 är det ultimata.

EC värdet står för "Electrical Conductivity" och mäter vattnets förmåga att leda ström. Med hjälp av detta värde kan man se ungefär hur mycket näring som finns i vattnet.

Sist men inte minst mäter denna temperaturen i vattnet. För att vattnet ska kunna ta upp så mycket syre som möjligt från syrestenarna så skall det vara rätt kallt. Någonstans mellan 19-23 grader C fungerar fint.

Om någon är intresserad av en sådan mätare så kontakta: [email protected]



RSS 2.0